Gmail inloggen

Gmail is een volledig vrij te gebruiken webmail die is gemaakt door Google. Met webmail wordt een e-mailservice bedoeld die volledig via de browser te bedienen is. Dat betekent dat de mails niet op de computer zelf worden opgeslagen, maar op de enorme serverruimtes Google die verbonden zijn met het internet. Het grote voordeel van webmail is dan ook dat je met ieder apparaat dat verbonden is met het internet toegang hebt tot je e-mails. Zelfs als je bijvoorbeeld op vakantie bent in het buitenland. Van alle webmaildiensten die je kunt krijgen is Google webmail de meest populaire. In totaal zijn er ruim 400 miljoen mensen die iedere dag Googlemail gebruiken voor hun e-mailverkeer.

Een Gmail account aanmaken

Een account aanmaken op Gmail is erg makkelijk. Het is volledig gratis. Het eerste wat je uiteraard moet doen is een nieuw e-mailadres verzinnen. Daarbij gelden geen restricties, behalve dan dat het een niet bestaande naam moet zijn. Daarna moet je een wachtwoord invoeren, zodat alleen jijzelf je Gmail account kan openen. Na het aanmelden kun je inloggen op je Gmail account. De interface van Gmail is vrij standaard. Er zijn in totaal drie mappen waar alle e-mails worden opgeslagen. Dat zijn de primaire map, de social media map en de reclame map. Gmail heeft dit bewust zo gedaan, zodat alle reclamemails, ook wel spam genoemd, niet tussen alle berichten van je vrienden, familie of collega`s terecht komen.

Spamfilter

Het spamfilter van Gmail werkt op een bijzondere manier. Het is namelijk ‘Community driven’. Dat betekent dat alle gebruikers van Googlemail samen bepalen of iets wel of niet reclame oftewel spam is. Op het moment dat je een bericht krijgt in je primaire map, terwijl je eigenlijk vindt dat dit spam is, kun je het aanklikken en als spam definiëren. Het verdwijnt dan in de reclame map. Alle volgende berichten van dezelfde afzender zullen daar vervolgens ook belanden. Op het moment dat er genoeg mensen zijn die allemaal vinden dat iets spam is, zal Googlemail het tot algemene spam verklaren waarna het bij iedereen regelrecht in de spam map belandt.

Makkelijk opslaan en terug zoeken

Omdat alle berichten dus goed verdeeld zijn over meerdere mappen is het ook makkelijk om je berichten goed te organiseren en bij te houden. Omdat alle advertenties dus in de reclame map zit, is het bijvoorbeeld makkelijk om alles in één keer te verwijderen als je dit nodig vindt. Omdat Gmail in principe onbeperkte ruimte heeft voor e-mails kun je bovendien een groot archief erop na houden. Door de toepassing van de Google zoekmachine in Gmail, kun je die bovendien makkelijk doorzoeken en terugvinden.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *