Hotmail, Outlook of Live.com inloggen

Hotmail (ook bekend als Live.com of Outlook.com) is een webmail service die wordt aangeboden door Microsoft. Zoals gezegd is de service bekend onder meerdere namen en heet Hotmail ook wel live.com of Outlook. Samen met Gmail en Yahoo Mail zit Hotmail in de top drie van meest populaire webmails. Oftewel, e-mailboxen die zich volledig op het internet bevinden en waarvan de mails op een grote server worden bewaard. Omdat deze webmaildienst eigendom is van Microsoft is het inmiddels een onderdeel geworden van de hele MS keten en zijn er veel andere programma`s en diensten van Microsoft die er aan verbonden zijn. Via deze link kun je inloggen op je account.

Samenwerking met andere Microsoft diensten

Zo kun je jouw MS webmail account inmiddels koppelen aan de Outlook account op je normale computer. Op die manier is het mogelijk om van waar dan ook je Outlook te openen en mailtjes te ontvangen, te lezen en te versturen. Vooral als je daarvoor een smartphone gebruikt. Verder kun je het bijvoorbeeld makkelijk koppelen aan Skype, wat ook van Microsoft is. Zo kun je jouw contactpersonen van Skype makkelijk overzetten op je e-mailservice en andersom. Ook een connectie met OneDrive is makkelijk te maken. Dit is het online archiefsysteem van Microsoft waar je bijvoorbeeld foto`s, documenten en video`s online kunt opslaan.

Microsoft live (Hotmail of Live.com) account aanmaken

Het is niet heel moeilijk een account aan te maken op Hotmail. In principe is het voor iedereen toegankelijk en gratis te gebruiken. Als eerste moet je een e-mailadres verzinnen. Die zal standaard eindigen op @hotmail.com. Na het bedenken van je nieuwe mailadres moet je ook een wachtwoord verzinnen, zodat er verder niemand bij jouw e-mails kan. Daarna kun je de account aanmaken en inloggen.

Spamfilter

Outlook heeft een vrij makkelijk te gebruiken interface. Belangrijk voor iedere webmail is tegenwoordig het spamfilter dat wordt gebruikt. Daarmee kun je de goede berichten scheiden van bijvoorbeeld spam en reclamemail. Ook bij Outlook wordt een spamfilter gebruikt, waarbij deze verschillende categoriƫn in meerdere mappen worden onderverdeeld. Dat maakt het onder meer makkelijk om reclamemails en andere overbodige berichten makkelijk te verwijderen. Hotmail is vooral interessant voor mensen die al gebruik maken van bijvoorbeeld Windows, Outlook of Skype. Het is makkelijk te integreren en biedt daarmee absoluut een meerwaarde.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *