Yahoo! mail inloggen

Webmail van Yahoo is in Nederland niet heel populair. Aan de andere kant van de wereld ligt dat echter heel anders. Vooral in veel Aziatische landen is de webmail zeer populair, zoals bijvoorbeeld in Rusland, India of Bangladesh. Toch is Yahoo! gewoon een Amerikaans bedrijf met een hoofdkantoor in Californië, waar overigens ook hun grote server staat. Yahoo! mail is makkelijk te gebruiken, heeft veel verschillende spamfilters en heeft zowel een gratis als een betaalde variant.

Yahoo Account aanmaken

Het is het helemaal niet moeilijk om een account aan te maken en in loggen op Yahoo. Yahoo inloggen is, net als dat trouwens het geval is bij alle andere webmailaanbieders, zeer eenvoudig. Maak eerst een nieuw e-mailadres aan, dat je zelf verzint. Het enige dat belangrijk is, is dat je er eentje verzint die nog niet in gebruik is. Daarna heb je uiteraard een wachtwoord nodig om je aanmelding te voltooien. Nu kun je inloggen en gebruik maken van de webmail van Yahoo.

Voordeel van Yahoo! mail

Het grote voordeel van Yahoo! mail, in tegenstelling tot de gebruikelijke mailbox op je computer, is dat je webmail altijd en overal kunt openen en bekijken. Dit is ook de belangrijkste reden, dat vrijwel iedereen tegenwoordig wel een webmail gebruikt, of een variant daarop. Yahoo was een van de eerste die met webmail op de markt kwam, in 1997 al. Het wijkt enigszins af van de twee andere hoofdrolspelers, Gmail en Hotmail, omdat het niet gelinkt is aan een groot internet- of computerbedrijf dat zijn geld eigenlijk op een andere manier verdient. Bij Yahoo moeten de verdiensten dus echt via de webmail dienst zelf komen. Daarvoor gebruikt het reclame, die bijvoorbeeld via de footer, de onderkant van verzonden e-mailberichten worden meegestuurd naar de ontvanger.

Spamfilter

Waar Yahoo goed in is, is het wegfilteren van ongewenste e-mail. In totaal gebruikt het bedrijf wel honderd verschillende filters om alle reclame, plus de berichten van social media,zoals bijvoorbeeld LinkedIn en Facebook apart te houden van je eigenlijke e-mail. Dit helpt enorm om de duidelijkheid te vergroten, plus het maakt het ook mogelijk om ongewenste berichten snel en makkelijk te verwijderen. Daarnaast is er ook nog een betaalde variant van Yahoo Mail, die vooral voor ondernemers bedoeld is. Hierin krijg je maar liefst tweehonderd spamfilters, die het resultaat nog beter maken.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *